De woning van oma opruimen, wie doet dat? 

Van de makelaar kreeg ik een telefoontje. Oma was overleden en de kinderen zochten iemand die de woning van oma kon opruimen. Omdat er veel waardevolle spullen in de woning aanwezig waren, dacht de makelaar aan Jeltje Residential Projects. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunst, antiek en verzamelingen. Jeltje ontzorgt de familie bij de woningontruiming na overlijden van een dierbare.

Het eerste contact met de nabestaanden

Na het telefoontje van de makelaar heb ik contact gelegd met de kinderen. Ze vertelden me dat ze i.v.m. eigen beslommeringen geen tijd en energie hadden voor het leegruimen van oma’s huis. Geen zin, geen tijd, ze wonen ver van oma’s huis vandaan, geen verstand van de verzamelingen die er lagen. Zoals altijd liggen er drie wensen: 

  1. Zoveel mogelijk waarde halen uit de spullen;
  2. Op een waardige manier omgaan met de spullen en de woning;
  3. Prettige communicatie over het proces;

Volgens afspraak de woning leegruimen

Nadat we concrete afspraken hebben gemaakt met elkaar, ben ik aan de slag gegaan. Ik trof er van alles aan. Naast het welbekende inventaris zoals pannen, meubels en een strijkplank, was dit een huis vol bijzondere verzamelingen. Van kunstboeken tot Indische verzamelingen en voorwerpen uit de oorlog. Ik ga altijd op zoek naar de beste koper voor deze objecten. Zo ben ik bij een verzamelaar terecht gekomen die interesse had in de verzameling bijzondere antieke soldaatjes. 

Met de kinderen was vooraf een afspraak gemaakt wat minimaal opbrengsten moesten zijn van de inboedel. Wanneer ik twijfel neem ik altijd even contact op met mijn contactpersoon. Op die manier kan er nooit een misverstand ontstaan over de waarde die de inboedel oplevert.

Afwikkeling van de ontruiming 

De kinderen (nabestaanden) hebben aangegeven dat ze het erg prettig vonden dat oma’s verzamelingen mooie nieuwe bestemmingen hebben gekregen. Zo krijgen de spullen een nieuw leven én is de opbrengst zo hoog mogelijk. Dit is mogelijk dankzij het maatwerk dat Jeltje Residential Projects altijd levert. 

Naast de verzamelingen heeft Jeltje Residential Projects ook de rest van de woningontruiming vlot voor elkaar gekregen. Zo kon de woning al kort na het overlijden succesvol verkocht worden. Einde van de zorgen voor de kinderen, eind goed al goed.