Opruimen vòòr overlijden of ontruimen na overlijden?

Jouw ouderlijk huis opruimen een nachtmerrie?

Komt ontruimen na overlijden van jouw ouderlijke woning weleens in een slechte droom voorbij? Hebben jij en je broers en zussen zorgen over hoe dit gaat verlopen? Hoe is het laatste gesprek met je ouders over het opruimen van hun woning verlopen?

Het kan je overkomen. Je vader of moeder ontvalt je en jullie krijgen te maken met ontruiming na overlijden of een verhuizing naar een kleinere woning of instelling met dagelijkse zorg voor je ouders is op langere of kortere termijn te verwachten.

Deze en soortgelijke verhalen hoor ik in mijn omgeving. Het opruimen van de ouderlijke woning en de seniorenverhuizing zijn geen gemakkelijke en gezellige thema’s.

Je ouderlijk huis lijkt op een museum?

Je hebt respect voor de gemaakte keuzes van je ouders en de manier waarop zij leven in hun (in jouw ogen) volle huis. Aan de andere kant weet je dat al hun spullen en bezittingen niet passen in een seniorenwoning en ook niet op jouw zolder erbij kunnen. Hoe maak je jouw zorgen bespreekbaar?

Mijn advies is om het gesprek te voeren voordat er plotselinge noodzaak is te verhuizen en te ontruimen. Het aangaan van het gesprek geeft ook bij jouw ouders ruimte om aan te geven hoe zij tegen hun woning en hun spullen aankijken. Zijn er waardevolle spullen die binnen de familie geliefd zijn en na overlijden binnen de familie blijven? Zijn er spullen die van waarde zijn maar wel naar een nieuwe eigenaar kunnen? Zijn er meubels die naar starters binnen de familie kunnen?

Wat kun je van Jeltje Residential Projects verwachten?

Ik kan helpen bij het in gang zetten van het verdelen van spullen. Kunnen je ouders aangeven welke spullen emotionele waarde hebben? Kan er een selectie gemaakt worden van waardevolle spullen die later verdeeld mogen worden, of die juist mogen worden verkocht? Jeltje Residential Projects is ervaren verhuisregisseur en projectmanager. Door spullen onder te verdelen in (emotioneel) waardevolle inboedel, inboedel voor hergebruik (goede doelen en kringloop) en onbruikbare inboedel (grof vuil) kan ook jouw (volle) ouderlijk huis worden opgeruimd.

Projectmanagement en verhuisregisseur Den Haag

Zijn jij en je ouders er klaar voor? Ga jij het gesprek met je broers of met je zussen en je ouders aan? Laat het me weten en neem een kijkje op mijn website. Ik drink graag een kop koffie met jullie om te verkennen wat ik voor jullie kan betekenen.

Verhuisregisseur Jeltje Residential Projects - begeleiding bij verhuizing, woningontruiming en Funda klaar maken van uw woning in Den Haag